HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

250 LM - 14,3 M USD

s.benegúz 2013.11.22. 20:54

Ferrari 250 LM

 

Olybá tűnik a Ferrari klasszikus sportautói még megöregedve is komoly teljesítményre képesek, bár nem a versenypályákon, hanem a legmenőbb árveréseken, ahol egészen elképesztő árakon cserélnek gazdát. Tegnap például a Sotheby „Art of the Automobile” című new york-i aukcióján, ahol egy 1964-es 250 LM került kalapács alá. Az eredetileg közúti használatra szánt autóval hosszú távú versenyeken indultak a maga korában mit sem sejtve arról, hogy ötven év múlva lesz aki 14,3 millió dollárt fizet majd a kocsiért.
Ez az összeg ugyan meg sem közelíti az augusztusi pebble beach-i árverés 27,5 millió dolláros értékét, ahol egy 275 GTB/4 S NART Spider cserélt gazdát, de azért nem nevezhető jelentéktelen tételnek.
A licitek abszolút csúcstartója még mindig a 250 GTO, 52 millió dollárt fizettek érte. A Ferrari valószínűleg már bánja, hogy egyáltalán eladta annak idején :-).

Címkék: cikk oldtimer Ferrari 250 LM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr845649728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása