HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

Lemondott a Ferrari-elnök

s.benegúz 2014.09.10. 14:36

Luca-Di-Montezemolo

Luca di Montezemolo jövőjéről egyre több pletyka keringett mostanában, így a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon személyesen cáfolta a távozásáról szóló híreket, további három évre "kötelezte el" magát a Ferrarinál.

A nyilatkozatra nyilatkozat volt a válasz: az anyacég, a Fiat elnöke, Sergio Marchionne kemény hangon bírálta Montezemolót, főleg a Ferrari Forma-1-es eredményei miatt. Az Olasz Nagydíjon is csúnyán lebőgött a csapat, az elnök végül szerda reggelre bejelentette távozását.

"A Ferrari fontos szerepet játszik majd a Fiat Chrysler Automobiles-csoport Wall Street-i tőzsdei bevezetésében, ami új, más korszakot nyit, és amelyet szerintem a cégcsoport CEO-jának kell vezetnie. Lezárul egy korszak, ezért úgy döntöttem, hogy 23 csodálatos és felejthetetlen év után lemondok az elnöki posztról. " - írta közleményében a 67 éves Montezemolo.

"Legelőször is hadd mondjak köszönetet a Ferrari gyárban, irodákban, versenypályákon és a világ minden táján található kereskedésekben dolgozó női és férfi alkalmazottainak! Ők voltak a cég elképesztő növekedésének, számos feledhetetlen győzelmének és a világ legerősebb márkájává válásának kovácsai."

"Meleg szívvel búcsúzom és mondok köszönetet a műszaki és üzleti partnereinknek is, ahogy a kereskedőinknek, és különösen a klienseinknek és gyűjtőinknek, akik szenvedélyében teljes szívvel osztozom. Természetesen a szurkolóinkat sem felejtem el, akik mindig hatalmas lelkesedéssel támogattak minket, még a Scuderia nehéz pillanataiban is."

"A Ferrari a világ legcsodálatosabb cége. Igazi megtiszteltetés volt vezetni. Minden erőmet ennek szenteltem az évek során. A családom mellett a Ferrari jelentette, és jelenti továbbra is az életemet. A részvényeseknek - különösen a mindig mellettem álló Piero Ferrarinak -és a cég összes emberének további sok-sok sikeres évet kívánok!"

Luca Cordero di Montezemolo ferraris karrierje 1973-ban kezdődött, amikor az alapító Enzo Ferrari asszisztense, majd a Forma-1-es csapat sportigazgatója lett, 1975-ben és '77-ben Niki Laudával bajnoki címeket is hoztak.

1977-ben a Fiat versenyprogramjának vezetését vette át, majd másfél évtizedig különböző vezetői posztokon dolgozott az autógyártónál, amelynek vezére, Gianni Agnelli 1991-ben vitte vissza a Ferrarihoz, immár elnökként.

Montezemolo a 90-es években a gazdaságilag küszködő Ferrarit újra sikeressé tette, és az évtized végére Jean Todttal és Michael Schumacherrel beindította a Forma-1-es gőzhengert is. Elnöki korszaka alatt nyolc konstruktőri, hat egyéni bajnoki címet, 118 futamgyőzelmet szerzett a Scuderia.

Montezemolo 2004 és 2010 között a Fiat elnöke is volt. A Fiat-Chrysler egyesülés óta háttérbe szorult, nem kapott helyet az igazgatótanácsban sem, sokan úgy vélik, ez jelentette a törést a cégcsoport vezére, Marchionne és Montezemolo között.


forrás: vezess.hu

Címkék: cikk Ferrari

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr996686173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása