HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

458 Speciale A - első képek

s.benegúz 2014.09.29. 15:35

ferrariszubjektiv.blog.hu 458 speciale a 012345Bár arra számítottam, hogy szeptemberben már a 458 utódját mutatják be Maranelloban, végül nem így lett. Megfeledkeztem arról, hogy komoly gyártók is szeretik a lehető legtöbb bőrt lehúzni termékeikről, és mi tagadás nagy a kísértés ha nulla euróból kifejleszthetünk valamit, amit eladhatunk újként. A recept adott volt: a 430 Scuderia-ból is készült nyitott verzió, a 458 Speciale Spider-t is kihagyhatatlannak ítélték a Ferrari menedzserei. A polcokon már ott volt készen minden alkatrész, csak össze kellett szerelni autóvá. Az egyetlen komoly feladat, hogy miként tegyék vonzóvá a vevők számára, akik nyilván nem rohamozták volna meg a márkakereskedéseket egy kifutó típus sokadik alváltozata miatt, ami ráadásul semmilyen műszaki újítást nem hordoz. Igen, ezúttal is a Ferrari csodafegyveréhez nyúltak, a korlátozott darabszámhoz, ebből a gépből sem épül ötszázadik példány, csak 499. A vevő így valóban biztos lehet, hogy egy kifejezetten ritka autótípust vásárol, és ez talán elég vigaszt nyújt neki majd fél év múlva, amikor erkölcsileg nagyot avul frissen szerzett jószága.

ferrariszubjektiv.blog.hu-458-Speciale-Aperta-roof-down

Az új típus természetesen sokkal vonzóbb mint az alap Spider, megkapott minden formai és műszaki innovációt amit a Speciale-nál már megismerhettünk. A műszaki adatok nagyrészt megegyeznek, a különbség annyi, hogy a nyitott változat 50 kilogrammal nehezebb.
A Ferrari neveket kitaláló részlege ezúttal is kitett magáért, a kézenfekvő Spider helyett Aperta-nak keresztelték legújabb terméküket, amely vélhetően kiválóan teljesíti küldetését, hogy a gyártási kapacitásokat a típusváltásig magas szinten kihasználja, méghozzá úgy, hogy a bevétel is növekedjen.

ferrariszubjektiv.blog.hu 458 Speciale A 2015ferrariszubjektiv.blog.hu-458-speciale-aperta-1ferrariszubjektiv.blog.hu 458-speciale-aperta-h2

Címkék: cikk Ferrari 458 Speciale A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr16742543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása