HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

F60America bemutató

s.benegúz 2014.10.11. 21:06

ferrariszubjektiv.blog.hu F60America 2015 01

Két héttel a 458 Speciale Aperta bemutatója után újabb különleges modell érkezik Maranelloból.

Vasárnap Beverly Hills-ben ünnepli a Ferrari hatvanadik évfordulóját észak-amerikai jelenlétének, mely alkalomból egy új típust is lelepleznek, az F60-ast, teljes nevén F60America-t. A névválasztást nem kell különösebben magyarázni, az F12 alapjaira építkező autó mintegy eszenciája mindannak amit a Ferrari megtestesít. A nyitott, kétüléses karosszéria, a nagyfordulatú V12-es motor, a klasszikus észak-amerikai Racing Team festés, csupa olyan dolog amiért biztosan rajong a célközönség, a szívdöglesztő formaterv már csak a ráadás. Akárcsak az utastér aszimmetrikus kialakítása: a vezetőt körülvevő vörös enteriőr és az utasoldal hagyományos feketéjének kontrasztja, ami elsőre szinte sokkoló, de egy extravagáns autónál csak hangsúlyozza annak különlegességét.

ferrariszubjektiv.blog.hu F60America 2015 03

Az F60-as piaci bevezetése is meglehetősen szokatlan, a nagyközönség számára elérhetetlen, kizárólag Amerikai piacon „kapható”, a kiemelt ügyfeleknek - akiknek a Ferrari felajánlotta a jubileumi modellt - látatlanban kellett vételi szándékukat kifejezni, így a bemutató időpontjában már a teljes sorozat elkelt. Mind a tíz darab. Nyilván a leglelkesebb gyűjtők részesültek abban a kegyben, hogy temérdek pénzért egy ilyen különlegességet is megvehessenek, a Ferrari ezzel ajándékozza meg őket hűségükért.

Rossz szájíze csak annak a multimilliomosnak lehet, akinek az egy példányban létező F12 TRS-t megalkotta a Ferrari, mert egyedisége ködbe veszett az F60 bemutatásával. Bár a két autó sokban különbözik, de jellegében nagyon is hasonló.

ferrariszubjektiv.blog.hu F60America 2015 02

Címkék: cikk Ferrari F60America

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr596781563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsíros Bunci 2014.10.12. 22:34:58

fel is vagyok háborodva
süti beállítások módosítása