HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

FXX-K

s.benegúz 2014.12.05. 19:13

ferrariszubjektiv.blog.hu FXX K 01

A Ferrari mérnökei nem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, 2014 második félévében már a harmadik új típust mutatják be, melynek neve FXX-K. A műszaki alapok és a formaterv is ismerős lehet, a kiindulási alapot a LaFerrari szolgáltatta, de a végeredmény messze túlmutat azon. Az autó nevében szereplő K a kinetikus energiahasznosító rendszerre utal, az XX pedig hagyományosan a Client-Test-drivers program számára készített négykerekűeket jelöli. Ugyanúgy mint az FXXs és 599XXs modellek, az FXX-K sem helyezhető közúti forgalomba, kizárólag a Ferrari által szervezett, zártpályás tesztversenyeken lesznek láthatóak.
Az új autó potenciáljára jellemző adatok: a V12-es erőforrás teljesítménye 860 LE, az elektromos motoré 190 LE, a teljes rendszer teljesítménye ennek megfelelően meghaladja az ezer lóerőt, a maximális nyomaték pedig a 900 Nm-t.
A módosított karosszérián ébredő leszorítóerő: 540 kg, 200 km/h sebességnél, a tapadásról Pirelli slick gumik gondoskodnak.
Az autó ára és darabszáma még nem ismert.

ferrariszubjektiv.blog.hu FXX K 04ferrariszubjektiv.blog.hu FXX K 06ferrariszubjektiv.blog.hu FXX K 05

Címkék: cikk Ferrari FXX-K

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr596960493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása