HTML

Ferrariszubjektív

Friss topikok

Sergio

s.benegúz 2014.12.06. 17:36

ferrariszubjektiv.blog.hu-Sergio 01

A legújabb darab a Ferrari és a Pininfarina dizájnstúdió együttműködésének hatvanadik évfordulójára készült. Csupán hat darabot gyártanak majd belőle.

Sergio Marchionne, a Ferrarit is tulajdonló Fiat-Chrysler-konszern vezetője az egyébként is fejőstehén márkából még többet szeretne kivenni. Első lépésként az idén, eltávolította az útból a céget húsz éven át irányító Luca di Montezemolót. Az eddig is messze a legjobban profitáló márkánál pedig sorjáznak a limitált szériás példányok, kezdve a 458 Speciale Aperta-val, majd az amerikai piacra lépést dicsőítő F60 America és az FXX-K.

ferrariszubjektiv.blog.hu Sergio 02

Most a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott a Pininfarina dizájnstúdió a Ferrari 458 Italia Spider alapjaira tervezett Sergio prototípusa következik. A végleges verzió jóval visszafogottabbra sikeredett a prototípusnál, de így is elég extrém a megjelenése az alapjául szolgáló 458-hoz képest.

A teljesen új frontrész, a különleges küszöb és oldalelem, valamint a 458 Speciale-ról ismerős, dupla kipufogóval ellátott hátsó lökhárító már önmagában elég lenne ahhoz, hogy limitált szériának kiállítsák ki, de az ülések felett átívelő bukókeret is rátesz egy lapáttal az exkluzivitásra. No, meg a 4.5 literes, díjnyertes V8-as motor, amely a 605 lóerejével három másodperc alatt katapultálja az egyedi roadstert álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra.

ferrariszubjektiv.blog.hu Sergio 04

A Ferrarihoz hűen vaskosan megkérik az árát az egyediségnek, azt viszont csak saccolni lehet, hogy pontosan mennyit. A szintén egyedi F60 America 2,5 millió dolláros árából kiindulva, valószínűleg a Sergio is ennyibe kerülhet, de már kár elkezdeni számolgatni, ugyanis mind a hat példány előzetesen gazdára talált. Azon talán senki nem lepődik meg, hogy az első darab az Egyesült Arab Emírségekbe került.

forrás: hvg.hu

ferrariszubjektiv.blog.hu Sergio 03

Címkék: cikk Ferrari Sergio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferrariszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr716962581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása